dilluns, 25 de febrer del 2008

EL TEMA DE LA QUINZENA

COM QUEDARÀ EL MAPA POLÍTIC DESPRÉS DE LES ELECCIONS DEL 9-M

Les eleccions al Parlament de l'Estat espanyol que se celebraran el diumenge, dia 9 de març, obren tot un seguit d'interrogants al respecte. La campanya es planteja des de la bipolarització (PP/PSOE), encara que, des de certes comunitats autònomes, hi ha altres opcions de caire més o menys nacionalista.
Sigui com sigui, dels propers comicis, en sortirà el govern de l'Estat espanyol per a la propera legislatura. Les possibilitats són múltiples, des de la majoria absoluta fins a l'empat tècnic per qualsevol dels dos grans partits espanyolistes, fins a la necessitat d'haver d'acordar un pacte amb un o amb diversos partits polítics (CIU, PNB, Esquerra, Esquerra Unida - Els Verds, Unitat per les Illes...)
Més enllà de saber si serà Rodríguez Zapatero o Rajoy qui presidirà el futur govern espanyol, en solitari o amb pactes postelectorals, als homes i dones de les illes Balears, interessen dues coses per damunt de tot: si el govern que surti estarà en sintonia amb el Pacte de centreesquerres que actualment governa a les principals institucions de les Illes i si s'aconseguirà el primer diputat nacionalista gràcies a la unió de totes les forces nacionalistes que és Unitat per les Illes.