dimarts, 30 d’octubre del 2007

EL TEMA DE LA QUINZENA

PROS I CONTRES SOBRE LA PUJADA D’IMPOSTS

El 2008 els pollencins i pollencines hauran de pagar més per als impostos que han de pagar religiosament com a bons ciutadans. Aquest augment dels impostos no és exclusiu de Pollença, sinó que molts són els municipis mallorquins, governants per qualsevol partit polític, que han aprofitat l’inici de la legislatura per pujar els imposts. És gairebé segur que cap dels polítics responsables d’aquesta puja va prometre en campanya electoral que pujaria els impostos, però...

Tal i com es va aprovar en el plenari d’octubre, l’augment percentual dels impostos serà important, sobretot pel que fa a l’impost sobre béns immobles (IBI) en rústica, encara que també pujaran els impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), sobre activitats econòmiques (IAE) i sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU).

Ben segur que, a cap ciutadà, li fa cap gràcia haver de pagar més i més, sobretot si és l’Ajuntament, l’administració més propera i, per tant, la més coneguda. Però el cert és que, gràcies a aquests impostos, rebem uns serveis per part de l’Ajuntament que organitza i patrocina bona part de les festes que es fan a Pollença al llarg de l’any, s’ocupa de fer obres per a una millor qualitat de vida dels pollencins i pollencines, gestiona molts de serveis com ara el d’aigua potable, de recollida i tractament de les aigües brutes...

Es calcula que, amb la diferència en la recaptació d’impostos de 2008, l’Ajuntament recaptarà 1.400.000 euros més que durant l’exercici anterior. I, per poca gràcia que ens faci haver de pagar sempre més, d’aquí a quatre anys quan, molt probablement, no s’atreviran a fer puges d’impostos per ser un any electoral, volem ser positius (tal vegada ingenus) i creure que, a la llarga, repercutirà positivament en la qualitat de vida de pollencins i pollencines.

Quatre anys són quatre anys, però haurien de donar per qualque cosa més que tapar l’espectacular forat econòmic que va deixar l’anterior equip de govern. De moment, tot s’ha de dir, des de l’Ajuntament, aposten per estrènyer-se el cinturó, però la realitat demostra que el primer que varen fer va ser pujar-se el sou.

Llavors no podem oblidar que, a Pollença s’hi viu bé, però tots sabem que hi ha moltes mancances: no tenim un transport públic així com toca; alguns carrers i urbanitzacions senceres estan plens de clots; no tenim un teatre en condicions com tenen a Alcúdia, la Pobla, Muro...; no hi ha cap escoleta municipal...

7 comentaris:

Anònim ha dit...

A jo me pareix una santa vergonya que les persones del carrer haguem de pagar per una mala gestió de l'antiga legislatura. Com si no anassom prou estrets ja, venga contribucions!

Anònim ha dit...

la gestio del darrer any (el 2006) del PP al front de la batlia i la delagació de hisenda va ésser nefasta.

Pepe ha dit...

El que UM-UNPI no tingui cap responsabilitat de la mala gestió de l'anterior legislatura i que en Joan no s'assabentava de res i s'ha trobat de cop i volta amb tot aquest dèficit no es sosté, ni ell és tan pur ni nosaltres tampoc.
Abans de pujar els impostos s'hauria de fer un pla d'austeritat i preveure retallar algunes partides futures.

Anònim ha dit...

estic totalment d'acord amb tu, pepe. Ja esta be de despilfarro!

Anònim ha dit...

Es molt facil donar la culpa al PP, pero una cosa esta ben clara i es que el senyor Joan Cerda i el Senyor Ochogavia amb tota la seva pandilleta en feren moltes de festetes a costa dels nostres imposts durant quatre anys.
Que es pensen que els ciutadans no ho veim a aixo? ja esta be de tanta demagogia.
Aquests de UM-UNPI que aprenguin a fer qualque cosa per Pollença i no beneficiar-se nomes ells que ja fa massa anys que son dins Monti-Sion.

Anònim ha dit...

Es estranya aquesta actitud d'en Pepe anti Um, i anti joan. Esta clar que té un pacte amb el PP i que hauria d'explicar. Es difícil controlar en temes d'hisenda a una persona que al mateix temps es el delegat d'hisenda i batle, com és el cas del pp al darrer any (2006).
Perquè tot això no va passar els anys 2003,2004 i 2005, on hi havia un altre batle.
Però bé, en Pepe ha de seguir jugant amb el PP, als quals encara no ha criticat en cap moment.

Pepe ha dit...

Crec que les meves crítiques a Um i a Joan no són noves ni estranyes, ells són al govern i nosaltres a l'oposició per alguna cosa.
Sempre hem dit que els culpable d'aquest forat són tots els partits de l'anterior equip de govern en primer lloc PP-UMP però també UM_UNPI.

Ara en contestació a la ximpleria de la "pinça" quina originalitat:

M'haveu agafat efectivament tinc un pacte amb el PP; Jaume Matas no va poder venir a signar-ho des de els EUA com fa quatre anys, però m'he reunit quatre vegades amb Rosa Estaràs. M'han promés que seria batle tres anys i moltes inversions. Això sí m'han dit que si gasten més del que poden he de mirar cap a altre costat. També m'han dit que el dia de canvi de batlia igual hi ha uns que critiquen la venda del poble, uns que es diuen d'Alternativa o una cosa així, però que no els hem de fer ni cas. JA, JA, JA.