dilluns, 15 d’octubre del 2007

EL TEMA DE LA QUINZENA

+ DE 100 DIES DE GOVERN A L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA

S’han complert amb escreix els 100 dies de gràcia que es concedeixen als nous polítics per assumir el càrrec després de formar-se el nou equip de govern a l’ajuntament de Pollença. Superat aquest termini de temps, se suposa que els nous regidors i regidores, governin o estiguin a l’oposició, s’han d’haver situat en el lloc que els pertoca i, per tant, si s’equivoquen, han de saber actuar en conseqüència.

Des del passat 16 de juny, dia en què es va constituir el nou ajuntament de Pollença, encapçalat per la coalició Unió Mallorquina / Unió Pollencina Independent (UM/UNPI), però amb nous socis de govern: el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) i el Partit Socialista de Mallorca (PSM).

A fi de governar plegats, els regidors d’UM/UNPI i del PSOE acordaren un pacte de governabilitat els objectius prioritaris del qual són:

- Ampliació de l’àrea de Serveis Socials en general i molt especialment al Port de Pollença

- Reestructuració de l’organigrama de l’Ajuntament per a fer-lo més àgil per als ciutadans, cosa que contempla la reforma de l’edifici, la reforma del funcionament i la creació de procediments de gestió

- Rehabilitació de la urbanització de Gotmar, així com la peatonització de la primera línia del Port de Pollença

- Millorar el sanejament i la xarxa d’aigua potable a la Cala Sant Vicenç.

- Enfortir la disciplina urbanística amb l’acord de totes les forces polítiques amb representació municipal.

- Construir un pavelló cobert al Moll i una sala multifuncional (Teatre/Auditori de Rafael Moneo) a Pollença.

Pel que fa a les persones que han de fer realitat aquests i altres punts del pacte de govern, cal dir que són:

Batle de Pollença i regidor d’Urbanisme: Joan Cerdà Rull (UM/UNPI)

Delegat de l’àrea de Serveis, Camins...: Martí Ochogavia (UM/UNPI)

Delegat de Festes, Esports i Llicències d’Obres i Activitats: Miquel Ramon (UM/UNPI)

Delegada de Turisme, Comerç i del mercat del Port de Pollença: Margalida Llompart (UM/UNPI)

Delegada de Participació Ciutadana, Normalització Lingüística, Mediació Cultural i Cultura Popular: Catalina Campomar (UM/UNPI)

Delegada del Port de Pollença i de l’àrea de Serveis Socials i Sanitat: Francesca Ramon (PSOE)

Delegat d’Hisenda, Personal i Policia Local: Joan Josep Mir (PSOE)

Delegat de la Cala Sant Vicenç i de Medi Ambient: Jaume Plomer (PSOE)

Delegada de Joventut i d’Educació: Maria del Mar Sastre (PSOE)

Delegat de Cultura i EMSER: Gabriel Cerdà (PSM)

Pipenxarxa ofereix la possibilitat que els pollencins i les pollencines avaluïn o valorin més que la feina, l’aptitud d’aquest equip que ha de governar l’Ajuntament durant la legislatura 2007/2011.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

permi que és prest per fer valoracions de com governen aquests polítics. l'únic perill és que facin bons els seus successors del PP que foren nefastos, però... sempre hi ha per afegir

Anònim ha dit...

Pollencins i pollencines, està ben clar que aquest govern municipal es troba format per els partits que varen perdre les eleccions, el cas de UM/UNPI, va perdre prop de 300 vots, el PSOE va perdre un nombre també elevat de vots, i per ben poc no va perdre cap regidor, mentre que la incorporació a l'equip de govern del senyor Biel Cerdà del PSM, es un favor que l'hi devia el senyor Joan Cerdà degut a les crítiques constants durant la passada legislatura als socis de govern del PP.
Per altra banda cal afirmar que els partits de l'oposició PP i Alternativa EU-EV son els que varen guanyar les eleccions.
Ja està be de estar a dins l'ajuntament per la punyetera figurera i afavorir als seus.

Anònim ha dit...

vull recordar que PP-UMP també va perdre quasi 300 vots els mateixos que UM-UNPi. El PP-UMP sols va guanyar a UM-UNPI per uns 45 vots en total, i que UM-UNPI va guanyar a totes les taules de pollença poble, per tant "menos lobos PPeros"

Anònim ha dit...

"menos lobos PPero anonimo", el PP-UMP també va perdre aproximadament 300vots, i no va guanyar a cap taula de pollença poble, a més en total sols va tenir uns 45 vots més que Um-UNPI, i poden donar les gràcies al PPMoll, perquè ells els del PP varen fer magre.

Anònim ha dit...

dificil o tenen despres d'allò que han deixat en tomeu cifre el darrer any, 450.000€ dèficit EMSER, 400.000€ dèficit mediambient, 65.000€ dèficit turisme, 35.000€ dèficit radio,deficit residencia,....... i ja veurem. i tots aquests doblers s'hauran de descabalar al 2008. Bona herencia de deutes, menos mal que sols hi va ésser un any, perque si fossin més.......

Anònim ha dit...

Abandó del Moll, abandó de la Cala, brutor, falta de transparència, no contesten instàncies, camins tancats, abandó del patrimoni, segueix l'urbanisme desmesurat i il·legal, tudadissa d'aigua, la via pública sobreocupada...

Pujades de sous, dedicacions exclusives, regidors desapareguts...

Anònim ha dit...

El dèficit el varen fer PP-UMP-UM-UNPI durant 4 anys. Que no vos en recordau qui governava el poble? Tots en son culpables.
I cal dir que foren tots els partits que perderen més o menys 300 vots. Tots menys ERC i Alternativa.

Pepe ha dit...

Després de 100 dies del nou govern municipal de “centre- esquerres" podem dir que destaca de moment per l'atonia i la continuïtat. L'altre punt que resumiria aquests cent dies és l'enorme forat econòmic de l'Ajuntament que afecta a fets des de repintar passo de vianants a fer l'anàlisi de metalls pesants del Torrent de San Jordi.
Al tema del desastre econòmic al ser responsables no només el PP-UMP sinó també UM-UNPI falta claredat i valentia per explicar-ho a la ciutadania. Igualment ha faltat imaginació per afrontar-ho optant per la sortida més fàcil pujar els impostos. Èticament aquesta pujada és totalment reprovable ja que per part de l'Ajuntament no s'ha donat exemple d'austeritat, quan es van pujar els sous dels regidors i es van mantenir les dedicacions exclusives (alguna de les quals de moment no ha demostrat la necessitat de la seva exclusivitat). Abans de pujar els impostos també s'hauria de fer un pla d'austeritat i preveure retallar algunes partides futures. Resulta igualment incomprensible pujar els impostos i mantenir el projecte de l'Auditori de Moneo, si ara estam a aquesta situació de bancarrota que suposarà afegir els milions de construcció, manteniment i gestió d'aquest Auditori.
En l'aspecte positiu puc destacar que el nou equip de govern ha cercat el consens per traçar les línies generals d'adaptació del Pla General d'Ordenació Urbana al Pla Territorial. També és un pas positiu encara que massa general el pla d'estalvi de l'aigua. De la mateixa manera consideram positivament l'acceptació per part de l'Ajuntament de nostres propostes de millora d'informació i participació ciutadana, col·locació de càmeres al edifici de la policia local i recuperació del camí del coll d'en Patro. Pens que també va ser una decisió correcta tancar la platja d'Albercuix quan aquesta era contaminada
Respecte a la resta de nombrosos problemes que té el municipi encara no s'ha adoptat cap iniciativa important; serveis socials, disciplina urbanística, ocupació de la via pública, camins, neteja, l'accés als Bens d'Interès Cultural(BIC) com son la Fortalesa i el castell del Rei, abandonament del patrimoni en general....
On ha hagut un retrocés clar és a la Ràdio Municipal, segueix sense escoltar-se a tot el municipi però a més a més s'ha reduït la programació i els partits de l'oposició no hem participat a cap programa des de maig. També consideram que ha estat una vergonya que cap regidor del govern recollís les 3.500 firmes demanant la protecció de Cala Carbó.
Pens que és molt greu i una amenaça a la salut que encara no s'hagi fet un nou anàlisi de metalls pesants al Torrent de San Jordi.
Respecte a les crisi més greus d'aquests cent dies pens que es va actuar amb lentitud i d'una manera poc eficaç al tema del mercat de la plaça del Port i davant dels problemes de subministrament d'aigua a la Cala. Igualment pens que l'equip de govern no ha sabut gestionar l'accident i problemes de la darrera patrona .
Al tema de les denúncies a dos policies locals s'ha actuat en un principi correctament amb l'aprovació de la col·locació de càmeres i obertura d'expedient però pensam que l'expedient s'hauria d'haver tancat ja.
També pensam que al tema de les obres només s'ha aconseguit aturar una construcció a Formentor, que clarament no complia amb la seva llicència, gràcies a molt de feina externa a l'Ajuntament. Igualment és molt preocupant l'actitud de l'equip de govern facilitant la construcció de 39 apartaments a Cala Molins quan hi ha indicis de que les llicències no són correctes i s'han donat entre altres coses, gràcies a la passivitat de l'Ajuntament .

Anònim ha dit...

Això de posar nota a l'equip de govern està bé, encara que un poc prest per veure com ho faran. De moment, no han canviat gaire.
Ara bé, jo volia dir que també pot estar bé avaluar l'oposició, perquè el PP encara no ha assumit que va perdre les eleccions (ells estan convençuts que guanyaren. Idò que guanyin molts d'anys com aquest!) i en Pepe fa parrafades als blogs, però, de moment, va votar a favor de pujar-se el sou.
De moment, l'oposició no aprova!

Anònim ha dit...

En pepe (no el PP) pareix que te un pacte amb el PP, vota sempre igual que ells, als plenaris hi ha més coincidencies entre en pepe i el PP, que entre en pepe i els partits d'esquerres. Pareix com si fos el sant inquisidor, situat per damunt el bé i el mal, i des d'aquesta posició (per què tot el que fa ho fa de paraula, responsabilitat d'execussió no en va voler tenir cap, no fos cosa que després no pogues parlar) vol jutjar als altres. Com a l'edat mitjana els inquisidors.

Anònim ha dit...

es estrany que els del PP no vulguin assumir la seva resposabilitat amb el deficit, quan aquest apareix al 2006 i 2007 quan el batle i regidor d'hisenda era del PP, i que la resta de legislatura 2003, 2004 i 2005 no hi va haver dèficit. Estrany

Anònim ha dit...

És estrany que UM.UNPI-PP-UMP no assumeixin TOTS la culpa del dèficit.
Els més gastadors han estat Comes, Ochogavia, Michel... sense entrar en si la despesa era necessària o no.

Pepe ha dit...

Catalina t'has d'informar millor, no vaig a votar a favor de la pujada de sous,em vaig abstenir i vaig ser l’únic que va votar contra les cinc dedicacions exclusives de l’Ajuntament que consideram excessives. Cansa una mica tenir que rebatre informacions falses, només has de veure les actes ( a nostre blog hi ha un enllaç).
De moment s'ha posat en funcionament nostra proposta de transmetre per ràdio els plens, posar càmeres a l’edifici de la policia local i nostre pla d'accessibilitat s'ha aprovat per unanimitat, no està malament per només tenir un regidor.

A l'anònim el puc dir que una de les forces de l'Inquisició és que es podien fer denúncies anònimes com la que fa ell/ella , d'aquesta manera era més fàcil acusar i mentir com fas sense responsabilitat de la que parlas.

En quant a les teves acusacions pots llegir les actes del ple, sempre he votat en consciència i raonant el meu vot; m'he quedat tot sol votant contra les dedicacions exclusives i a favor de la retirada del crucifix ( pujar els sous i deixar el crucifix són coses que han defensat els partits que segons tu són d'esquerra), he coincidit amb el PP-UMP votant en contra de la pujada d'impostos, he coincidit amb l'equip de govern donant suport a personar a l'Ajuntament al contenciós entre el Consell i els propietaris de Ternelles (per obrir el camí)...
L'acusació de que no hem volgut tenir responsabilitat de govern ja la varen contestar al PIP fa dos números, si tu i un grapat més ens voteu les properes eleccions, vereu el que podem fer governant si la gent prefereix PP-UMP i UM- UNPI que l'hem de fer, no poden governar amb la dreta, ja el varen dir a la campanya, és clar que altres sí i així ens va.