dijous, 13 de setembre del 2007

EL TEMA DE LA QUINZENA

L’OMBRA DEL DUBTE

El presumpte cas d’agressió policial que va tenir lloc la matinada de dijous 6 de setembre de 2007 ha obert un interessant debat sobre l’abús d’autoritat o la violència injustificada dels anomenats agents de l’ordre.

La intenció de pipenxarxa no és valorar els fets, ni jutjar la conducta del jove Joan Coll Vives ni l’actitud de l’agent de la Policia Local de Pollença a qui acusen d’agressió. Ara bé, creiem convenient fer algunes puntualitzacions:

1.- Els agents de la Policia Local han de ser respectats i, si cal, s’han de fer respectar.

2.- Aquest respecte no s’aconsegueix per la força, sinó que han de fer servir qualsevol altre recurs abans d’arribar a les mans.

3.- Les accions per part dels ciutadans s’han de contextualitzar i, en cap cas, s’han de sobredimensionar.

Per altra banda, com bona part dels pollencins i de les pollencines que respongueren a la convocatòria de manifestació i es reuniren davant la Casa de la Vila, els que feim pipenxarxa desconeixem els drets i els deures dels agents de la Policia Local. Ara bé, per una qüestió de proximitat, els municipals ens resulten més simpàtics que altres agents de l’ordre públic que no treballen frec a frec amb els ciutadans. No debades, els municipals de tota la vida han tengut, i tenen, una funció més humana que sancionadora o agressora. D’ells esperam ajuda i confiam, fins i tot, que sabran perdonar qualque petita infracció per part nostra. Ja se sap, la confiança!

Els fets del passat 6 de setembre, però, fan planar l’ombra del dubte sobre la Policia Local de Pollença. I és que sembla ser que aquest mateix agent que va protagonitzar l’enfrontament amb Joan Coll Vives ha estat acusat en diverses ocasions d’haver abusat de la seva autoritat com a Policia Local. També és cert que sempre ha sortit guanyador de tots els judicis.

Mentre no s’aclareixi què va ocórrer aquella matinada, tots els implicats s’han de considerar innocents. Això no obstant, opinam que, si s’han donat casos de violència en el cos de la Policia Local, per petits que siguin, no es poden amagar, sinó que s’ha de fer pública. El companyerisme és important, però la veritat està per damunt.

Tot plegat, demanam que s’aclareixi el més ràpidament possible què va passar aquella matinada del 6 de setembre i que, entre la Policia Local i l’Ajuntament, es retorni la confiança perduda envers els municipals. I, sobretot, que s’evitin noves agressions que no afavoreixen ningú, especialment per a la mateixa Policia Local, en el si de la qual hi ha bons professionals i excel·lents persones.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo només vull dir que a la manifestació de l'altre dia hi havia tots els "cafres" de Pollença. I no és que em sembli bé que els policies peguin, però crec que s'han de conèixer tots els detalls i, la veritat, no crec que tot se perdi per la mateixa banda.

Anònim ha dit...

Doncs a mi em sembla increíble que en la suposada democràcia en què vivim es produeixin abusos de poder d'aquestes característiques. Ahir, sense anar més lluny, vaig presenciar com uns agents de seguretats, uns simples segurates, varen detenir una al·lota de croàcia perquè pensaven que havia robat una cartera. El senyor a qui en teoria li havia robat no la volia denunciar pero els segurates la van entregar a la guàrdia civil, la van malmenar i quan l'al·lota es volia defensar li cridaven: Callate, que tu no tienes ni voz ni voto!
Com que no? En teoria tothom és innocent fins que es demostri el contrari, no? No se on anirem a parar!

Anònim ha dit...

Idò, jo, pens que aquest sereno té delicte. Tal vegada els jutges li donaran la raó, però jo n'he sentit contar de grosses d'aquest home i sempre és el mateix. Ja se sap que "cuando el rio suena, agua lleva". De fet, jo mateix vaig veure una escena a la plaça de ca les Monnares, amb un jove que anava begut, i de bell de dia el tractaren de molt mala manera.

Anònim ha dit...

SEMBLA MENTIDA EL QUE FA LA POLICIA LOCAL DE POLLENÇA. TOTHOM HA SENTIT CONTAR DISBARATS QUE HAN FET, MAL ROLLOS QUE HI HA ENTRE ELLS,ETC. . DONCS BE AIXI I TOT ES TAPEN ENTRE ELLS A L´HORA DE DENUNCIAR ELS DELICTES QUE ES FAN ALLA DINS. QUINA VERGONYA !!. DEUEN TENIR CONSCIENCIA ?

Anònim ha dit...

Tu si que deus esser un bon "cafre" que t'es igual si la gent que fa feina pel poble no está qualificada. Has pensat que un dia pots esser tu? I jo crec que a la manifestació hi havia de tot i com per tot, gent bona, menys bona i com tu dius cafres! No has de generalitsar campeon i dona el teu nom!